Pareri Hostriver – Cum am pierdut un site cu 2600 de articole din cauza acestei firme de incompetenti ?

By | September 26, 2022

Nu recomand aceasta firma, fiind una de incompetenti ! Alegeti in cunostiinta de cauza!

Am trecut prin experienta de a pierde un site cu 2600 de articole publicate, pentru ca aceasta asa zisa firma de hosting, mi l-a sters din greseala si ulterior s-a dovedit ca nu aveau nici un back-up!

In urma acestei experiente, mi-au scris pe ticketul de support ca le pare rau, si m-au invitat sa citesc in Termeni si conditii, unde scrie: Toti clientii sunt obligati sa realizeze periodic propriile backup-uri din panoul de control cPanel -> Backup si sa le descarce local.

Cum ar veni, ei fac backup zilnic, scrie in contract la servicii furnizate, scrie pe prima pagina BACKUP zilnic, dar daca le-a fost lene, sau altceva, te trimit la Termeni si conditii unde scrie ca trebuie sa-ti faci tu singur (obligat!!!).

Va descriu experienta mea mai in detaliu cu aceasta firma cu doi baieti si un calculator, numita firma de hosting, ca sa stiti cum alegeti in cunostiinta de cauza.

Pareri Hostriver

Intr-o zi de duminica, am trimis un ticket la ei, prin care am solicitat restaurarea unui magazin online (facusem un update la sistem si picase). Am indicat intr-o propozitie, in limba romana, ca doresc restaurarea unui backup pentru domeniu X (era un add-on).

Acesti incompetenti, de lene probabil, au restaurat un backup pentru tot contul de gazduire – adica 4 magazine online in productie si un site de articole ( cu 2600 articole publicate). Astfel, am pierdut 12 ore de email-uri si comenzi pe 4 magazine online. Din pacate pentru mine, acesta nu a fost apogeul situatiei.

Dupa restaurarea backup-ului pentru tot contul (magazine, bloguri, email-uri), au constatat ca la unul dintre site-uri, nu au nici un backup la baza de date. Evident ca au venit cu scuze puerile, cum ca a fost o eroare, zi de zi, luna de luna, un an de zile. Prin urmare, le pare rau, citeste Termeni si conditii unde scrie ca trebuie sa-ti faci Backup tu, in fiecare zi, ca nu e problema lor – daca ei nu au nici unul.

Astfel, am ramas fara un site cu 2600 articole, si 2 angajati concediati.

Lucrez cu mai multe firme de hosting: Hetzner, Spatiul, Romarg, Zooku. Am migat la ei in urma cu 10 luni, nu mai stiu cum i-am gasit. Dar asa ceva nu am mai intalnit.

La Reclamatii nu raspund, banuiesc ca nu au ce sa raspunda. O sa-I actionam in instanta pentru recuperarea prejudiciului si incercam ceva si pe la autoritati (ANSPDP pentru integritatea datelor, ANPC – Reclama mincinoasa Backup zilnic, Co. Vrem sa vedem daca o firma de hosting care iti sterge site-ul ca asa vrea ea, si n-are nici un backup timp de 10 luni, poate sa scape numai ca a scris la Termeni si conditii ca trebuie sa-ti faci tu singur Backup, in fiecare zi.

sursa: https://pareri-hostriver.blogspot.com/